Employer Branding

In ‘The War for Talent’ hoor je steeds vaker de term ‘Employer Branding’, het doet misschien een belletje rinkelen maar wat is het precies? Employer branding verwijst naar de strategische aanpak waarmee een merk haar positie als werkgever versterkt om getalenteerde en gekwalificeerde medewerkers aan te trekken, te behouden en te motiveren. Net zoals consumentenmerken streven naar positieve associaties bij klanten, streeft employer branding naar het creëren van een positieve reputatie en imago bij potentiële en huidige werknemers.
Mondi Poperinge
Employer Branding is belangrijk om onder andere talent aan te trekken (en te behouden), de bedrijfscultuur te versterken en het is daarbovenop ook een concurrentievoordeel als je over een sterke Employer Branding beschikt!
Hoe ziet een Employer Branding-traject bij Cafe Grafiek er uit:

1. Creative ideation session

Eerst en vooral willen we jou en jouw merk goed leren kennen. Wie zijn jullie? Wat doen jullie? Wat drijft jullie? Paul Jambers-gewijs proberen we ons te verdiepen in jullie merk. Deze analyse zal ons later helpen om betere keuzes te maken op strategisch vlak (plus, voor jou is dit een handige samenvatting van je marketingstrategie).

2. Strategie- en conceptvorming

Residentie Vastgoed
Vanuit de Ideation Session maken we een verslag op. Van hieruit nemen we strategische beslissingen en gaan we ons verplaatsen in de doelgroep. Wat vindt een werknemer belangrijk? Wat trekt hen aan? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat jouw bedrijf in het oog springt?
We gaan na wat jouw bedrijf nodig heeft. Gaan we voor een campagnebeeld? Of eerder voor een PR-stunt? We stellen een ‘menu’ op van ideale dragers voor jouw project waar je verschillende dragers kunt uitpikken, om zo tot de perfectie communicatiemix te komen.

3. Ontwerpfase

Mondi Poperinge
Vanuit de keuze van de dragers gaan we onze voorstellen opmaken. Dit op de verschillende dragers, uitwerkingen en formaten.

4. Lancering

Nog een laatste check en we zijn klaar om de campagne te lanceren! Cafe Grafiek staat steeds aan de zijlijn toe te juichen, klaar om verder advies te geven.

Overtuigd?

Aarzel dan niet en neem contact met ons op! Stuur ons een mailtje, bel ons of spring gewoon eens binnen! Dan maken we van jouw merk ook een écht brand.

Contact

Bedankt voor je bericht!

Je bericht is goed aangekomen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op. Kwijl intussen nog even weg in onze bibliotheek. Tot binnenkort!

Je bericht is goed aangekomen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op. Kwijl intussen nog even weg in onze bibliotheek. Tot binnenkort!

Hmmm... er ging iets mis.
Probeer het later eens opnieuw of bel ons!