(re)Branding

Case branding Woodsome

Wat is branding?

Branding is een strategische aanpak waarmee je als bedrijf, product, dienst of individu een herkenbare en unieke identiteit creëert in de gedachten van consumenten.
Het gaat veel verder dan alleen een logo, kleuren of visuele elementen. Branding omvat het geheel van ervaringen, emoties en associaties die mensen hebben met een merk. Een goeie branding bestaat uit een synergie tussen bedachtzame strategie en knallende visuele uitwerkingen.

Wat is rebranding?

Rebranding is het proces waarbij een merk bewust en strategisch zijn identiteit, visuele elementen en/of boodschap aanpast met als doel een nieuwe richting in te slaan, een frisse uitstraling te creëren of beter aan te sluiten bij veranderende marktomstandigheden en doelgroepvoorkeuren.
Case Rebranding Vansevenant Tankstations
Het is een grotere stap dan het simpelweg updaten van het logo of het veranderen van kleuren. Rebranding heeft invloed op het gehele merk en hoe het wordt ervaren door consumenten.
Vanuit ons grafisch café in Ieper staat Cafe Grafiek klaar om jou en jouw merk te begeleiden doorheen je (re)branding. Hoe we hierbij te werk gaan? Eerst en vooral met een goeie babbel! Daarna zijn er enkele stappen die we doorheen een brandingtraject doorlopen:

1. Creative ideation session

Eerst en vooral willen we jou en jouw merk goed leren kennen. Wie zijn jullie? Wat doen jullie? Wat drijft jullie? Paul Jambers-gewijs proberen we ons te verdiepen in jullie merk. Deze analyse zal ons later helpen om betere keuzes te maken op strategisch vlak (plus, voor jou is dit een handige samenvatting van je marketingstrategie).

2. Strategie- en conceptvorming

Case Rebranding Residentie Vastgoed
Vanuit de Ideation Session maken we een verslag op. Van hieruit nemen we strategische beslissingen en gaan we ons verplaatsen in de doelgroep. Waar is jouw klant naar op zoek? Hoe spring jij er met kop en schouders bovenuit?

3. Ontwerpfase

Case Branding Bylie Roomijs
Tijd om de handen vuil te maken! We maken enkele voorstellen op en gieten dit in een presentatie met enkele concrete dragers. Op die manier is het gemakkelijk om het nieuwe brand voor je te zien.

4. Merkimplementatie

Case Branding Peddelsport Vlaanderen
We gaan na welke uitwerkingen jouw merk nodig heeft. Dit voor zowel online als offline en traditionele of unieke uitwerkingen. Denk aan visitekaartjes, website, wagenbestickering, brochures of packaging, … noem maar op!

5. Opvolging

We zorgen ervoor dat je alle nodige zaken krijgt om zelf verder aan de slag te kunnen. We maken een Brand Book op dat je kunt gebruiken bij verdere uitwerkingen. Zelf blijven we natuurlijk ook beschikbaar voor nieuwe uitwerkingen, workshops of om je uit de nood te helpen.
Residentie Vastgoed
Woodsome
La Fleur Rouge
Vansevenant Tankstations

Overtuigd?

Aarzel dan niet en neem contact met ons op! Stuur ons een mailtje, bel ons of spring gewoon eens binnen! Dan maken we van jouw merk ook een écht brand.

Contact

Bedankt voor je bericht!

Je bericht is goed aangekomen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op. Kwijl intussen nog even weg in onze bibliotheek. Tot binnenkort!

Je bericht is goed aangekomen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op. Kwijl intussen nog even weg in onze bibliotheek. Tot binnenkort!

Hmmm... er ging iets mis.
Probeer het later eens opnieuw of bel ons!